Dvižne mize

Dvižne mize z električnim pogonom

Dvižne mize z ročnim pogonom

Pomoč pri nakupu

Več o dvižnih mizah

Ergonomsko oblikovana pisarna

Ergonomsko oblikovane pisarne, ergonomski stoli in dvižne mize postajajo vedno večji trend v zadnjih letih, saj so raziskave pokazale, da prekomerno sedenje vpliva na razne zdravstvene probleme, kot so težave vratnega vretenca, debelost in bolezni srca. Namen ergonomsko urejenega pisarniškega okolja je oblikovati delovne postaje na način, da pripomorejo k izboljšanju zdravja zaposlenih in povečajo produktivnosti ter posledično zmanjšajo stroške odsotnosti z delovnih mest zaradi »poklicnih« bolezni.
Prikaz dela za dvižno mizo
Uporaba dvižne mize

Zakaj je ergonomska pisarna pomembna?

Z razvojem tehnologije je v sodobnem svetu večina delovnih mest postala manj fizično aktivnih in zaposleni večino delovnega časa preživijo v sedečem položaju. Sodobni pisarniški uslužbenci večino časa preživijo v pisarni, tako pa so izpostavljeni večjemu tveganju za razvoj t. i. »poklicnih bolezni«, kot so zategnjen in boleč vrat, boleča ramena, otopelost nog ter druge težave povezane s pisarniškim delom. Našteto so posledice sedečega delovnega mesta, zato vedno več podjetih investira v ergonomsko oblikovana pisarniška okolja in ergonomske dvižne mize.

Kako lahko izboljšamo naše delovno okolje?

Ob vsem navedenem se zdi smiselno razmisliti o tem, kako lahko izboljšamo okolje, v katerem preživimo večino svojega časa. Najprej lahko poskrbimo za pravilno držo. Najbolj pomembno je, da tako v sedečem kot v stoječem položaju, ohranjamo ravno držo. Drugi korak je, da investiramo v kvaliteten ergonomsko oblikovan pisarniški stol in ergonomsko dvižno mizo. Tretji korak pa je nakup ergonomske pisalne mize, ki omogoča dviganje in spuščanje, in tako omogoča delo sede ali stoje.
Prednosti dela stoje za dvižno mizo