Izbira profesionalcev.

Prednosti nastavljive pisalne mize

Danes nas na prekomerno sedenje in nevaren vpliv na zdravje opozarjajo že na vsakem koraku. Večino populacije večji del dneva preživi sede, poleg tega pa veliko zaposlenih sedi celoten delavnik (opravljanje pisarniškega dela).

Razne študije in raziskave so pokazale, da ima sedenje negativen vpliv na naše zdravje, zato se vedno več podjetij odloča za nakup pisalnih miz, ki omogočajo, da lahko delamo tudi stoje. Po višini nastavljive pisalne mize omogočajo, da lahko za njimi delamo sede in hkrati stoje. Prednosti stoječega dela in pisalnih miz, ki nam to omogočajo, je veliko.

Dvižne pisalne mize imajo veliko pozitivnih učinkov na zdravje, hkrati pa delo stoje glede na raziskave za več kot polovico izboljša produktivnost zaposlenih. So pametna investicija tako v izboljšanje delovne produktivnosti kot v izboljšanje našega zdravja.

Uporaba pisalne mize HABITECH izboljša produktivnost in pozitivno vpliva na zdravje

1. IZBOLJŠANJE PRODUKTIVNOSTI

Naši možgani drugače funkcionirajo, če delamo za stoječo pisalno mizo. So veliko bolj aktivni, dlje časa smo sposobni ohranjati koncentracijo. Izboljša se sposobnost kreativnega mišljenja in reševanja problemov. Študija, ki so jo naredili med zaposlenimi v klicnem centru, je pokazala, da zaposleni, ki so imeli možnost uporabljati stoječo pisalno mizo so bili na dnevni ravni za 45% bolj produktivni kot zaposleni, ki so ves čas sedeli.

2. VEČ GIBANJA

Zmanjšanje časa, ki ga preživimo sede, igra pomembno vlogo v izboljšanju aktivnega življenjskega sloga. Ta pa posledično pripomore k daljši življenjski dobi. Če več časa preživimo stoje, hkrati pa to dopolnimo z raznimi vajami med delom, lahko veliko naredimo za naše telo že med delovnim časom. Tako pospešimo tudi naš metabolizem.

3. POZITIVNI UČINKI NA ZDRAVJE

Prekomerno sedenje lahko škoduje našemu srcu. Več sedenja pripelje do nižje fizične aktivnosti, kar slabo vpliva na naš žilni sistem. Dlje kot sedimo, bolj se naš metabolizem upočasni in obratno – povečanja časa, ki ga preživimo stoje tako, da uporabljamo stoječe pisalne mize, pomaga pri zmanjšanju nastajanja teh tveganj in zmanjšuje tveganje za kronične bolezni. Prav tako več časa, ki ga preživimo stoje, izboljša raven krvnega sladkorja. Če več časa na delovnem mestu preživimo stoje, kar nam omogoča nastavljiva pisalna miza, poskrbimo tudi za našo hrbtenico.

Pomoč pri nakupu