Izbira profesionalcev.

Razlike med pisalnimi mizami ecoSMART, optiSMART in proSMART


#NASVETČlanek vsebuje opis specifičnih razlik med modeli v naši ponudbi. Za splošne napotke pri nakupu električne dvižne mize si preberite članek "5 minut za boljši nakup mize".

Eno izmed ključnih vprašanj kupcev pred nakupom naših pisalnih miz je, katero pisalno mizo naj izberem. Pri pregledu specifikacij pisalnih miz iz različnih linij lahko hitro ugotovite, da so zelo podobne, cena pa zelo različna. Zato smo v tem članku bolj podrobno opisali razlike med linijami pisalnih miz ecoSMART, optiSMART in proSMART. Naj povemo še, da imajo vse pisalne mize enake mizne plošče, razlikujejo se samo po podnožjih. Kvaliteta izdelave, nosilnost, hitrost dviga so pri podnožjih različnih linij bolj ali manj podobni, se pa med seboj razlikujejo v izgledu, konstrukciji, stabilnosti in naslednjih lastnostih.


Barva podnožja

Vsa podnožja iz naše ponudbe so prašno barvana, kar pomeni, da barva ne vsebujejo topil ter strupenih snovi. Takšna barva ima zelo veliko odpornost na praske in je zelo enostavna za čiščenje. Vse linije pisalnih miz obstajajo v beli, sivi in črni barvi, razlika je v končnem nanosu. Ta je pri pisalnih mizah ecoSMART in optiSMART sijaj, pri liniji proSMART pa matiran, kar daje pisalni mizi bolj sofisticiran izgled.


Dizajn podnožja

Dizajn na samo funkcionalnost pisalne miza nima povsem nobenega vpliva in ima samo estetsko funkcijo. Zato imajo podstavki podnožja pisalne mize ecoSMART povsem oglate linije, pisalne mize optiSMART zaobljene, pisalne mize proSMART pa sestavljene iz dveh delov. Za lažjo predstavo si lahko razlike ogledate na sliki:

Dizajn pisalne mize ECOecoSMART
Dizajn pisalne mize OPTIoptiSMART
Dizajn pisalne mize PROproSMART

Teža podnožja

Teža ima na samo stabilnost pisalne mize kar dosti vpliva, zato je pred nakupom vsekakor smiselno preveriti ta podatek. Načeloma velja pravilo težje je bolje. Proizvajalci za izdelavo uporabijo cenejših podnožij uporabijo tanjše in lažje materiali, kar pa se na koncu pozna na manjši teži in manjši stabilnosti. Za lažjo primerjavo smo težo vseh modelov pisalnih miz prikazali v spodnji tabeli:

ecoSMART
18,2kg
ecoSMART2
24,2kg
optiSMART
23,4kg
optiSMART2
26,3kg
proSMART
27,6kg
proSMART2
30,5kg

Širina podstavka

Podstavek je del podnožja, ki leži na tleh. Pri cenejših pisalnih mizah je ponavadi krajši, to pa v praksi pomeni manjšo stabilnost. Pomemben dejavnik je tudi ta, da pisalna miza z manjšim podstavkom izgleda manj masivno, kar je pri izbiri lahko prednost ali slabost. Pri podnožjih pisalnih miz ecoSMART je širina podstavka 60cm, pri podnožjih pisalnih miz optiSMART in proSMART, pa je ta širina 70cm.


Debelina noge

Teleskopske noge, ki se dvigujejo in spuščajo, imajo pri različnih pisalnih mizah različno debelino. Na splošno velja pravilo, da so debelejše noge bolj stabilne in lepše izgledajo. Za lažjo primerjavo smo dimenzije noge iz profila prikazali v spodnji tabeli.

ecoSMART
6x6cm
ecoSMART2
5x8cm
optiSMART
6x6cm
optiSMART2
5x9cm
proSMART
7x7cm
proSMART2
7,5x7,5cm

Horizontalna povezava

Horizontalna povezava je enojna ali dvojna prečka, ki povezuje levo in desno nogo. Pisalne mize ecoSMART, ecoSMART2 in optiSMART imajo enojno prečko, pisalne mize optiSMART2, proSMART in proSMART2 pa dvojno prečko. Dvojna prečka pomeni večjo stabilnost in nosilnost tudi v primeru ko je miza popolnoma raztegnjena, oziroma je na podnožju montirana največja možna dolžina mizne plošče.


Kvaliteta gibajočih se delov

Na stabilnost pisalne mize v največji meri vplivajo ležaji in distančniki v vsaki od nog. Teleskopske noge imajo pri dražjih modelih pisalnih vgrajene bolj kvalitetne dele, kar pomeni, da je podnožje bolj kompaktno, gibajoči se deli pa imajo manj zračnosti. Ta dejavnik je pomemben, če pisalno mizo kupujete za dolgotrajno uporabo, saj z leti mehanizem zaradi normalne obrabe dobi zračnost.

Pomoč pri nakupu