Računalniške mize


Pomoč pri nakupu

Več o računalniških mizah

Zakaj računalniška miza z možnostjo dviga?

Računalniške mize HABITECH omogočajo delo za računalnikom sede ali stoje. Takšen tip računalniške mize ima v podnožju vgrajen dvižni mehanizem, s katerim lahko mizo enostavno dvigamo ali spuščamo. V ponudbi imam dve vrsti računalniških miz, ročne in električne. Pri ročnih mizah se dvižni mehanizem dviguje in spušča kar s sukanjem ročke in zato ne vsebuje nobene elektronike. Pri električnih mizah je v dvižni mehanizem vgrajen električni motor, zato se miza dviga in spušča z enostavnim pritiskom na gumb. V ponudbi imamo računalniške mize z enim ali z dvema elektromotorjema. Prednosti takšnega modela, ki ima dva motorja so tišje delovanje, manj tresljajev in večja nosilnost.
Računalniške mize v sodobni pisarni
Delo za računalniško mizo z možnostjo dviga

Zakaj se odločiti za računalniško mizo HABITECH?

V sodobnem času ljudje vedno več časa preživimo sedečem položaju. Takšen življenjski stil je škodljiv in ima posledice, naš metabolizem se upočasni, številne raziskave pa so pokazale, da ima vpliv tudi na razvoj številnih bolezni. Zato je priporočljivo, da bi si pri delu za računalnikom jemali redne premore, ob premorih pa se več gibali. Ena od načinov, kako zmanjšati negative učinke sedečega dela za računalnikom, je tudi nakup kvalitetne računalniške mize, ki omogoča delo stoje. Takšna računalniška miza omogoča, da si mizo dvignemo in zanjo stojimo. Na ta način raztegnemo hrbtenico in mišice v hrbtu, kar na dolgi rok preprečuje obrabo vretenc in zmanjšuje bolečino zaradi nepravilnega sedenja.

Številne prednosti mize z možnostjo dviga

Poleg splošnih, že omenjenih koristi za zdravje, nudi računalniška miza HABITECH še številne druge prednosti. Več gibanja izboljša cirkulacijo krvi in poskrbi za boljši pretok kisika, kar pomeni več energije in višjo stopnjo koncentracije. To pa seveda vpliva na splošno počutje, produktivnost in izboljša sposobnost kreativnega reševanja problemov. Računalniške mize z možnostjo dviga pa poleg vseh koristi za človeka popestrijo delovni prostor, saj s svojim minimalističnim dizajnom in široko izbiro barv razbijejo monotonost pisarniških prostorov. Zaradi enostavne oblike in robustnosti pa pogosto premikanje nanje nima vpliva, kar je ob selitvi podjetja ali pogostem preurejanju razporeditve pisarne dodaten plus.
Prednosti dela stoje za računalniško mizo
Izboljšana ergonomija dela za računalnikom

Kvalitetna izdelava in enostavna uporaba

Računalniške mize HABITECH imajo minimalističen dizajn in so kvalitetno izdelane. Dvižni mehanizem je pri vseh modelih v celote narejen iz kovine, kar pomeni, da se računalniška miza tudi ob dolgotrajni uporabi ne razrahlja, kot je to običajno pri lesenih računalniških mizah. Ravno zaradi svojega minimalističnega dizajna se podajo v vsak prostor. Lahko jih uporabljate v domačem okolju ali v pisarni in drugih poslovnih prostorih. V ponudbi imamo tri linije računalniških miz, to so ECO, OPTI in PRO. Razlike med njimi si lahko ogledate v članku Razlike med mizami ECO, OPTI in PRO, kjer smo podrobno opisali vse razlike med posameznimi linijami računalniških miz.